Skip links

De Lamda warmtepomp.

Propaan warmtepomp

Zewotherm ontwikkelt en produceert toekomstgerichte warmtepompen en verwarmingssystemen. De Zewotherm warmtepomp draagt bij aan het perfecte samenspel tot een energiebewust leven, werken en welzijn in de woning. De warmte word namelijk op de meest moderne manier opgewekt en bespaart meer dan 2.600 kg aan CO₂ per jaar in vergelijking met een verwarmingssysteem op olie of gas.

De Zewotherm warmtepompen zijn prestatiegerichte lucht/water warmtepompen in monoblok uitvoering waarmee de luchttemperatuur volledig kan worden benut voor energieproductie. Dit maakt de warmtepompen van de Zewotherm EU-L-serie tot de meest efficiënte lucht/water warmtepompen ter wereld. Dit wordt bevestigd door metingen van een onafhankelijk testinstituut (overeenkomstig EN 14825), Daaruit blijkt dat er aanzienlijk lager energieverbruik (tot 26%) is, ook zijn er tijdens deze testen betere prestaties en minder en kortere ontdooicyclis waargenomen.

LAMBDA nu beschikbaar!

Op dit moment zijn onze EU08L en EU13L Lambda warmtepompen uit voorraad leverbaar. Voor de EU15L en de EU20L geldt een levertijd van ca. 4 maanden. Wilt u op de hoogte blijven van de status van de levertijd? Laat dan uw e-mailadres achter en wanneer wij nieuwe informatie hebben, wordt u zo snel mogelijk geinformeerd.

Energiebesparingen van 30 - 35 % in vergelijking met conventionele verwarmings- en koelsystemen

Multifunctioneel

Verwarming, koeling en ventilatie in één systeem

Werking van de Zewotherm warmtepomp

In principe werkt een warmtepomp hetzelfde als een koelkast maar dan andersom. Een warmtepomp is een apparaat dat bij een lage temperatuur warmte opneemt en bij een hoge temperatuur weer afgeeft. Zo is het mogelijk om energie uit een koelere omgeving (bijvoorbeeld lucht) te halen en bij hogere temperaturen aan het verwarmingssysteem over te dragen. Het is de belangrijkste technologie als het gaat om duurzame verwarming en koeling van gebouwen en de verwarming van drinkwater. De gebruikte 3K-technologie omvat stroming mechanismen welke geoptimaliseerd zijn voor de warmtestroom, die de warmteoverdracht met een factor 4 tot 6 verbetert. Dit verhoogt de verdampingstemperatuur van het koelmiddel, die slechts 3 Kelvin onder de inlaattemperatuur van de energiebron ligt. De temperatuur leidt tot een lagere compressiearbeid van de compressor. Bovendien wordt het bevriezen van de verdamper vertraagd wat resulteert in aanzienlijk lagere energiekosten.

De Zewotherm warmtepompen behoren tot de meest energetische en de meest energie-efficiënte op de markt wat leidt tot minimale energieverbruik bijdraagt tot een milieu- en klimaatvriendelijke verwarming.

Voordelen

Hoogste rendement van alle lucht/water-warmtepompen op de markt dankzij het 3K-proces (volgens EN 14825 en EN 14511)
– Lage geluidsemissie

Volgens EN 12020 van alle monoblok lucht/water-warmtepompen 26%

Minimale bedrijfskosten dankzij een SCOP > 5,5 (COP voor A2W35 > 5). 

25% Besparing op bedrijfskosten in vergelijking met conventionele luchtwarmtepompen

Modulerende aanpassing van het verwarmingsvermogen dankzij invertertechnologie

Natuurlijk, milieuvriendelijk koelmiddel R290 (propaan)

Tot 70 °C aanvoertemperatuur mogelijk zonder extra verwarming

EU08L

EU13L

EU15L

EU20L

Beschikbaarheid warmptepomp

Sinds november 2022 is de productie van de Lamba warmtepompen bij het hoofdkantoor in Remagen in een stroomversnelling gekomen.

Op dit moment is er voor een aantal vermogens een inhaalslag gemaakt in de productie capaciteit.

Wij kunnen u met blijdschap mededelen dat de EU08L en EU13L Lambda warmtepompen uit voorraad leverbaar zijn. Voor de modellen EU15L en EU20L geldt een levertijd van ca. 4 maanden.

Een exacte indicatie van de leveringsdatum kan pas ca. twee tot drie weken voor levering worden gegeven. De prijzen welke worden afgegeven zijn slechts voor drie maanden geldig.

Mochten de levertijden in de komende maanden voor de EU15L en EU20L weer korter worden, dan zullen wij u direct informeren. Wij denken en hopen dat de situatie vanaf de zomer zal ontspannen.

Wij danken u voor uw begrip in de huidige situatie. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op met nemen met uw vertegenwoordiger

Blijf op de hoogte van de beschikbaarheid

De stilste serie compacte luchtwarmtepompen op de markt (volgens EN 12102)

Efficiëntie opnieuw gedefinieerd.

De Zewotherm warmtepomp is zeer geschikt voor nieuwbouw en renovatie vanwege de mogelijkheid tot aanvoertemperaturen van 70 °C (zonder verwarmingselement). Ook kan er worden gekozen voor een bivalentie oftewel hybride opstelling. Er wordt gebruik gemaakt van een weersafhankelijke verwarmingsregeling met warmwater- en procesregeling. Er is een geïntegreerde warmte- en elektriciteitsmeter met energiemonitoring en bij normaal gebruik is er geen elektrische verwarming nodig.

Duurzaam, milieuvriendelijk en betrouwbaar

Met een eenvoudige en veilige bediening, onderhoud op afstand via VPN-toegang, naadloze procesbewaking door uitgebreide sensortechnologie zorgt deze warmtepomp voor een zorgeloos klimaat in huis. De warmtepomp maakt gebruik van een droge gasinjectie voor optimale smeerprestaties en waardoor de COP waarde goed blijft, ook bij hoge temperaturen. Tevens beschikt het over een permanente bewaking en regeling van de compressorbelasting. Aangezien het natuurlijke koudemiddel (propaan, R290) gebruik maakt van minimale hoeveelheden natuurlijke werkvloeistof zorgt de warmtepomp voor een minimale CO₂-emissie.

De stilste serie compacte luchtwarmtepompen op de markt (volgens EN 12102)

De stilste serie compacte luchtwarmtepompen op de markt (volgens EN 12102)

Rustig en onopvallend

De Zewotherm warmtepompen zijn de stilste serie compacte luchtwarmtepompen op de markt (volgens EN 12102). Hij heeft een zeer stille werking dankzij een geluid geoptimaliseerde behuizing en is ontworpen met akoestische meervoudige en dubbele trillingsontkoppeling. De interne bekleding bevat dubbellaagse geluidsabsorbers samen met een meervoudige strategie voor het minimaliseren van het ventilatorgeluid. De verminderde geluidsproductie komt tevens door optimale positionering van de ventilator, waarvan de ventilatorbladen bionisch voor geluid geoptimaliseerd zijn.

Onboarden

Ben je een groothandel, isolatiespecialist of installateur? Meldt je aan en vind alle productinformatie in één oogopslag, vraag eenvoudig een prijsindicatie aan, raadpleeg onze kennisbank en profiteer van meer handige calculatie tools.

Explore
Drag