WTW systemen en ventilatie
Onze systemen voor gecontroleerde woonruimteventilatie zorgen 365 dagen per jaar betrouwbaar voor frisse lucht. Ongeacht of het om een gecentraliseerde of decentrale oplossing gaat, ieder gebouw wordt voortdurend en gecontroleerd voorzien van verse lucht. Met efficiënte warmteterugwinningstechnologie kan tot 75% van het warmteverlies worden bespaard. Zachte luchtstromen brengen de buitenlucht naar een goed getemperde, gezuiverde kamerlucht, zodat zelfs mensen met een allergie vrij kunnen ademen, zonder stof en pollen.
Woningventilatie
Moderne gebouwen zijn ondenkbaar zonder moderne ventilatietechnologieën. In energiezuinige huizen en/of passiefbouw zijn ze zelfs wettelijk verplicht. DIN 1946-6 vereist bijvoorbeeld het gebruik van een KWL-ventilatieconcept. Bovendien isoleren moderne bouwmaterialen gebouwen zo effectief dat verontreinigende stoffen en vocht niet meer vanzelf naar buiten dringen, waardoor er een echte “ lucht congestie ” ontstaat. Onvoldoende ventilatie kan leiden tot vochtige ruimtes of zelfs schimmelaantasting.

Centrale ventilatie
Bij centrale systemen bevindt de ventilatie-unit zich op een centraal punt en is verbonden met de kamers via een leidingnetwerk voor frisse lucht en luchtafvoer in de vloer of het plafond.

Decentrale ventilatie
Met het decentrale ventilatiesysteem worden de compacte apparaten eenvoudig decentraal verdeeld in de buitenmuren van de gewenste woonruimtes.

Luchtafvoersysteem
Het ventilatiesysteem voor één ruimte is de perfecte keuze voor appartementencomplexen, gebouwen met meerdere verdiepingen, kantoorgebouwen en/of hotelcomplexen. In badkamers en toiletten, keukens of eetkamers voeren ze muffe en vochtige lucht effectief af naar buiten.
Ventilatiesystemen voor ieder project
Ontdek de ventilatiesystemen van Zewotherm. Onze ventilatie omvat, centrale beluchting, luchtsysteem AirFlex, luchtkanaalsysteem EEP, bijbehorende aansluitmateriaal, filters voor optimale luchtkwaliteit en duurzaam EPP luchtkanaalsysteem. We streven naar innovatieve ventilatietechnologieën die zorgen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in diverse toepassingen.
rvs verdeler
messing verdeler
premium rvs verdeler
dynamische verdeler
elektrische vloerverwarmingsmatten
geisoleerd
perskoppelingen
persschroefverbindingen
pers t stukken
persknieen
verbindingsbeugels
wandhoek dubbele u vorm

"efficientie is key"
Zewotherm
Centrale woonkamer ventilatie
Hedendaagse woonkamerventilatie is nu standaard in moderne woon- en kantoorgebouwen. De ZEWO Air ventilatiesystemen bieden u de nieuwste technologie in overeenstemming met de huidige bouw- en energieregelgeving.
Bij centrale systemen staat de ventilatie-unit op een centrale plek, bijvoorbeeld in de kelder, op zolder of in de bijkeuken. Het apparaat is via een kanalennetwerk voor verse lucht en voor afvoerlucht in de vloer of het plafond verbonden met de woonruimtes. Centrale systemen zijn geschikt voor woongebouwen, grotere wooneenheden of kantoren.
Decentrale woonkamer ventilatie
Met het decentrale ventilatieconcept worden de compacte apparaten naar behoefte eenvoudig en decentraal in de buitenmuren van de gewenste woonruimtes verdeeld.

“Painting is poetry that is seen rather than felt, and poetry is painting that is felt rather than seen.”
― Leonardo da Vinci

“Painting is poetry that is seen rather than felt, and poetry is painting that is felt rather than seen.”
― Leonardo da Vinci
De OneLife X-luchtreiniger
Dankzij de gepatenteerde åplasmafiltertechnologie heeft het een bijzonder hoog reinigingsvermogen en verwijdert zo tot 99,99% van alle schadelijke stoffen uit de lucht. Zelfs de kleinste verontreinigende stoffen zoals bacteriën of virussen worden betrouwbaar geëlimineerd. Dankzij de moderne precisielasersensor kan de OneLife X verontreinigende stoffen binnenshuis, temperatuur en vochtigheid detecteren en de gegevens in realtime naar de smartphone sturen. Bovendien werkt de OneLife X vrijwel geruisloos en is hij bijzonder energiebesparend.
Veelgestelde vragen centrale beluchting
Frisse en schone lucht is een basisvereiste voor gezondheid en welzijn. Moderne, energiedichte gebouwschillen leiden echter steeds vaker tot een situatie waarin het simpelweg openen van ramen of het luchten van ruimtes niet voldoende is om voldoende en vooral continu frisse lucht in de ruimtes te brengen. De gevolgen van dit “tekort aan frisse lucht” kunnen vochtschade, verontreinigende stoffen in de lucht die we inademen en ook gezondheidsrisico’s door schimmelgroei zijn.
Nee, omdat de Zewotherm beluchting-units thermisch en akoestisch geïsoleerd zijn en de voorverwarmingsspiralen dus ook permanent geïnstalleerd zijn, is montage achteraf helaas niet mogelijk.
Wij kunnen niet het optimale vloerverwarmingssysteem voor uw specifieke geval selecteren, maar u vindt wel de nodigEr is geen “goed en fout” systeem, omdat elk systeem zijn eigen voordelen heeft en elk bouwproject zijn eigen vereisten heeft. Neem contact op met uw gespecialiseerde planner voor de best mogelijke hulp.e planningshulpmiddelen en gegevens in onze actuele assortimentslijst om u te helpen bij uw keuze. Het optimale systeem dat voor uw geval moet worden gekozen, zal zeker altijd een mix zijn van technische vereisten en gewenst comfort. Bij dit proces is een groot aantal specialisten betrokken, neem contact op met de benodigde deskundigen: voor het controleren van de bouwkundige omstandigheden, voor deskundig advies van de verwarmingsmonteur, de dekvloerlegger, de tegelzetter, want uw Zewotherm vloerverwarming is afhankelijk van zowel de onderconstructie als de constructie die erop gelegd moet worden om haar functie voor uw comfort en energiebesparing te vervullen.
Elk gebouw heeft zijn eigen eisen. Het is daarom niet eenvoudig om een algemene uitspraak te doen. We maken graag een berekening voor je.
Geluiddempers met een totale lengte van 1000 mm worden standaard geïnstalleerd in de toevoer- en afvoerlucht. Geluiddempers met een totale lengte van 500 mm worden geïnstalleerd in de afvoerlucht.steem voor uw specifieke geval selecteren, maar u vindt wel de nodige planningshulpmiddelen en gegevens in onze actuele assortimentslijst om u te helpen bij uw keuze. Het optimale systeem dat voor uw geval moet worden gekozen, zal zeker altijd een mix zijn van technische vereisten en gewenst comfort. Bij dit proces is een groot aantal specialisten betrokken, neem contact op met de benodigde deskundigen: voor het controleren van de bouwkundige omstandigheden, voor deskundig advies van de verwarmingsmonteur, de dekvloerlegger, de tegelzetter, want uw Zewotherm vloerverwarming is afhankelijk van zowel de onderconstructie als de constructie die erop gelegd moet worden om haar functie voor uw comfort en energiebesparing te vervullen.
Controleer of het apparaat horizontaal is geïnstalleerd. Controleer of de condenswateraansluiting is gemaakt volgens de installatie-instructies (hoofdstuk condenswateraansluiting maken) Controleer of de benodigde afdichtingswaterhoogte van de stankafsluiters aanwezig is volgens de instructies, eventueel besproeien met bijvoorbeeld een gieter voor kamerplanten.
Veelgestelde vragen decentrale beluchting
Frisse en schone lucht is een basisvereiste voor gezondheid en welzijn. Moderne, energiedichte gebouwschillen leiden echter steeds vaker tot een situatie waarin het simpelweg openen van ramen of het luchten van ruimtes niet voldoende is om voldoende en vooral continu frisse lucht in de ruimtes te brengen. De gevolgen van dit “tekort aan frisse lucht” kunnen vochtschade, verontreinigende stoffen in de lucht die we inademen en ook gezondheidsrisico’s door schimmelgroei zijn.
Met decentrale beluchting bespaart u meestal tot 30-35% in vergelijking met centrale beluchting. Omslachtig leidingwerk en dus vakmensenkosten vallen weg. Er zijn geen onnodige schachten nodig, wat ruimte bespaart.
In een vrijstaande woning van 120 m² worden meestal 6 tot 8 trekduwsystemen rechtstreeks in de buitenmuur geïnstalleerd, afhankelijk van de vereisten. Deze zorgen voor een gedecentraliseerde luchtuitwisseling, waarbij de eerder genoemde dwarsventilatie ook aangrenzende en tussenliggende kamers bevoorraadt. Het is belangrijk om ventilatieparen te plannen voor decentrale ventilatie. Omdat de afvoerlucht- en toevoerluchtfasen van de individuele units elkaar afwisselen, is het belangrijk om een tegenspeler te hebben binnen een ventilatiepaar. Dit zorgt voor drukstabiliteit in het gebouw, omdat er altijd evenveel decentrale ventilatoren zijn die verse lucht aanzuigen als er afvoerlucht wordt afgevoerd. Belangrijk: In vochtige ruimtes zoals badkamers of bijkeukens worden vaak zuivere luchtafvoereenheden gebruikt. Deze meestal sensorgestuurde luchtafvoersystemen activeren zichzelf wanneer er vochtpieken optreden en voeren deze voor korte tijd af. Bij deze units vindt geen actieve ventilatie plaats. Actieve ventilatie vindt niet plaats met deze apparaten.
De oscillerende beweging zorgt ervoor dat toevoer- en afvoerlucht afwisselend door het ventilatiekanaal stromen. Vervuilende stoffen kunnen niet alleen worden geabsorbeerd door geïntegreerde filtersystemen, maar er kan ook warmte worden opgeslagen. Hiervoor is een keramische warmtewisselaar verantwoordelijk, die de warmte van de gebruikte ruimtelucht tijdelijk opslaat tijdens de afvoerfase. Wanneer de ventilator van draairichting verandert, wordt verse lucht aangezogen en via het luchtgeleidende binnenpaneel naar het interieur geleid. Deze lucht stroomt vervolgens terug door de geladen warmtewisselaar, die de warmte weer afgeeft. Zo stroomt er verse, verwarmde lucht het gebouw in. Hierdoor kan tot 91% van de warmte worden teruggewonnen. Let op: Hoe hoger het vermogen van het apparaat is ingesteld, hoe minder warmte er tijdelijk kan worden opgeslagen. Daarom wordt aanbevolen om de decentrale ventilatie permanent op een gemiddeld vermogen te laten werken. Bij 4 ventilatieniveaus wordt niveau 2 of 3 aanbevolen. De keramische warmtewisselaar slaat niet alleen de warmte op in het gebouw. Vooral in de hete zomermaanden levert hij een doorslaggevende bijdrage aan de natuurlijke airconditioning. Tijdens de koelere nachten slaat de keramische steen de koelere lucht op en geeft deze gestaag weer af op de warmere dagen, waardoor de opbouw van warmte binnenshuis wordt voorkomen. Hoe decentrale beluchting werkt in één oogopslag: – Decentraal ventilatiepaar (dwarsventilatie) – Pendelbeweging om de 60 seconden – Decentrale trekduw- en afvoerluchtunits – Warmteterugwinning
We raden LIYY ten zeerste aan. Het gebruikte BUS-kabelsysteem kan flexibel worden gelegd, in een sterconfiguratie of in serie met de ventilatoren. De kabels naar de ventilator moeten flexibel zijn (bv. LiYY). Om kabelbreuken te vermijden, mogen geen massieve kabels worden gebruikt. Gebruik de tabel die bij de besturingseenheid wordt geleverd om de doorsnede van uw kabel te bepalen.
Binnenpaneel: Indien nodig – oppervlakken reinigen met een vochtige doek. Filter: Driemaandelijks – controleer het filter. – Zuig vuile filters op of was ze uit. – Vervang sterk vervuilde of defecte filters. – Bevestig filtervervanging op bedieningseenheid. Ventilator: Jaarlijks – Controleer de ventilator. – Reinig de ventilator indien nodig met een borstel of stofzuiger. Warmtewisselaar: Jaarlijks – Controleer de warmtewisselaar. – Reinig indien nodig de kanalen met een stofzuiger of voorzichtig met warm water. (Niet in de vaatwasser) Perslucht – Zuig vuil voorfilter op met een stofzuiger. – Vervang sterk vervuilde of defecte voorfilter. Speciale soffit-oplossing: Driemaandelijks – Controleer het voorfilter in het soffit-rooster. – Zuig vuil pre-filter op met een stofzuiger. – Vervang sterk vervuild of defect voorfilter. Speciale oplossing dak/kelder: Driemaandelijks – Controleer de condensafvoer in de boog. – Verwijder condensaat indien nodig.
Als de motor de vereiste sleuf heeft, ja. Helaas hebben alle motoren van voor 2019 dat niet.
Nee. Eén controller per systeem, of één controller op elke verdieping. Je kunt 6 apparaten bedienen met één controller en 2 of 6 apparaten met de andere, maar geen ventilatorgroep met twee controllers.
Nee, de aanraakbediening kan niet via de app worden bediend.
Ja, dit is standaard geïnstalleerd in de SmartControl Hub.
Nee. Het zou het plastic niet beschadigen, maar wel de lijmpunten en de afdichtingen (rubbers).
10 mm breed en 50 mm diep. De kabelsleuf moet aan de bovenkant van de pijp zitten omdat de afdekkingen daar de beste dekking hebben.
Als alle vakmensen het huis hebben verlaten en de basisreiniging heeft plaatsgevonden. Er mag geen stof meer zijn. Dit geldt ook voor alles rondom het huis. Als je nog grondwerk moet doen of stenen moet hakken voor de buitenruimte, schakel dan de ventilatie uit.